Om Bag-all

OM OSS

The world of Bag-all är fylld av påsar! Vi gör stilrena förvaringspåsar och fodral för alla tillfällen. Våra kollektioner innehåller organiserings påsar, resepåsar, packpåsar, fodral, presentpåsar, vinpåsar, tvättpåsar, klädpåsar och mycket mer.. Helt enkelt, vi har en påse för allt!

Idén för alla våra produkter grundas i ett miljötänk som inte kompromissar med design, användbarhet och stil. Därför erbjuder Bag-all återanvändbara tygpåsar för alla tillfällen, så du aldrig behöver packa smutstvätt i en plastpåse, betala för en ICA kasse eller slösa tid på att slå in ett paket i presentpapper.

FILOSOFI

Bag-all är ett företag som tror att alla, genom små, stilfulla steg, kan leva ett lite mer miljövänligt liv. Genom att göra små förändringar kan vi tillsammans nå stora resultat. 

Återanvändning är ett bra och enkelt sätt för oss att på individnivå göra skillnad. Att t.ex. ge bort presenter i återanvändbara tygpåsar eller ta med en egen tygpåse till mataffären, som kan användas om och om igen, sparar på naturens resurser och reducerar skräp som skapas av presentpapper och plastpåsar. Som en bonus är det även ett snygg sätt att ge bort presenter, och bära hem mjölken på. 

HISTORIEN BAKOM BAG-ALL

Bag-all startades för 5 år sedan i New York av svenska stylisten och entreprenören Jennifer Jansch. Jennifer ville kombinera sin passion för miljö och design genom att skapa något meningsfullt. Resultatet blev Bag-all!

Första kollektionen bestod av presentpåsar som kort därefter fick sällskap av vår organiserings och resekollektion. Inom loppet av ett år växte företaget till att ha sin första egna butik på Manhattan, och tre till kollektioner adderades till utbudet: cases, vinpåsar och tote bags. Idag har Bag-all över 200 olika påsar, fodral och väskor och säljer varor i över 25 länder. Under 2017 öppnades även ett Europeiskt kontor och butik i Stockholm.

Vill du läsa mer om Jennifer och Bag-all's resa från dröm till internationellt företag, så kan du göra det i boken Drömfångaren.

SOME FACTS

Med en evigt ökande populationsnivå och ökad konsumtion, har avfall och sophantering blivit ett stort problem världen över. Vanligt presentpapper förvandlas till skräp samma sekund som presenten öppnats. Utöver det så krävs det massvis med energi och resurser för att producera pappret, presentbanden och tejpen som behövs för att slå in en present. Visste du att endast i USA, genereras 4 miljoner ton av extra skräp under julen där den större delen av detta är ett resultat av slängt presentpapper och shoppingpåsar som använts en gång.

Låt oss ändra på det! Vi har en rad produkter som kan användas om och om igen. Under "Video" hittar du även en PDF som förklarar hur du kan sy din egen presentpåse.